Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

In de derde competitieronde was sv Poortugaal in de uitwedstrijd de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. De laatste twee jaar verliepen die niet bepaald succesvol, want de afgelopen twee seizoenen werd met 6-1 en 3-1 verloren. De thuiswedstrijden leverden wel twee overwinningen op voor FC ’s-Gravenzande. sv Poortugaal begon met een 2-1 overwinning op Westlandia, maar verloor vorige week zondag van HBS. FC ’s-Gravenzande nam een punt mee in de eerste wedstrijd tegen ASWH, maar verloor vorige week van SC Feyenoord. De competitie is nog lang, maar een overwinning in Poortugaal zal zeer welkom zijn.

Niet veel in te brengen

De eerste 20 minuten was van beide ploegen wat aftastend en afwachtend. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Er was een kansje voor Roy van Beek, maar die zag zijn inzet gepakt door doelman Marvin Nooteboom en voor de thuisploeg was het de snelle en behendige Qrushinco Rosina die goed voorgaf, maar de verdediging van FC ’s-Gravenzande wist de bal weg te werken. Na een goede actie van Twan van Meerten na ruim een kwartier spelen werd de bal door de Poortugaal verdediging tot hoekschop verwerkt, en aan de andere kant was voor de thuisploeg Bjorn Wagenaar kansrijk maar schoot voorlangs. In de 25e minuut kwam Poortugaal op voorsprong, een voorzet vanaf de rechterkant werd door de bijna op de doellijn staande Bradley el Idrissi binnengetikt: 1-0. Na ruim een half uur wist Stefan Bruijn niet te profiteren van een foutje van de Poortugaal doelman en zag de bal uiteindelijk net naast het doel rollen. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Ardi Luijendijk, hij werd vervangen door Yordi Klepke. In de 36e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, op aangeven van Qrushinco Rosina was het Bjorn Wagenaar die de bal stijf langs de paal achter Edgar Leerdam schoot. Roy van Beek had nog de mogelijkheid om wat terug te doen uit een vrije trap maar schoot de bal in de muur en dat was een makkelijke prooi voor de verdediging van Poortugaal. Voor rust kwam FC ’s-Gravenzande nog tweemaal goed weg. Eerst schoot Bjorn Wagenaar net naast en een inzet van Qrushinco Rosina werd door Edgar Leerdam gepakt.

Rommelige tweede helft

Nadat eerst een poging van Frank Broos niets opleverde kwam de thuisploeg in de 49e minuut op een 3-0 voorsprong. Na wel heel matig verdedigen was het Bjorn Wagenaar die geheel vrijstaand makkelijk kon uithalen en Edgar Leerdam kansloos liet. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar het was het allemaal net niet. Een schot van Stefan Bruijn werd door de Poortugaal doelman weggetikt, de bal kwam nog voor de voeten van Yuri Westhoff, maar die wist er geen vervolg aan te geven. Een schot van Roy van Beek bleef ook zonder succes en werd door de doelman gepakt. Voor de ’s-Gravenzanders was Bjorn Wagenaar een ware plaaggeest. Uit een vrije trap van hem, zo’n 35 meter van het doel, was het Edgar Leerdam die een grotere achterstand voorkwam door de bal tot hoekschop te verwerken. In de 65e minuut een eigenlijk niet te missen kans voor de ingevallen Sil van Ooijen op aangeven van Frank Broos, maar zijn inzet ging toch naast. Hierna weer twee grote kansen voor Poortugaal. Bjorn Wagenaar schoot eerst voorlangs en enkele minuten later gaf hij op maat voor, maar Qrushinco Rosina wist het niet af te maken, waarbij hij zich ook nog blesseerde. Kort na de drinkpauze mocht Frank Broos een strafschop nemen na een overtreding op Sil van Ooijen in het strafschopgebied, maar geheel in de lijn van de wedstrijd zag hij zijn poging gestopt door doelman Marvin Nootenboom Hierna werd het spel een half uur stilgelegd omdat één van de Poortugaal supporters, waarschijnlijk door het warme weer, onwel werd en o.a. beide verzorgers zich over de man ontfermden. Scheidsrechter Baars dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer in afwachting van de ambulance. Na de hervatting twee enorme kansen voor Poortugaal. Ricardo van Twist en Bradley el Idrissi wisten het echter niet af te maken, mede door goed ingrijpen van Edgar Leerdam, en uit een voorzet van Bjorn Wagenaar schoot Ricardo van Twist over. In de slotfase toch nog twee kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Angelo Zwirs zag zijn inzet voorlangs gaan en een kopbal van Yuri Westhoff werkte de Poortugaal doelman met zijn vuisten de weg. Op alle fronten was Poortugaal de betere ploeg en van de kansjes die FC ’s-Gravenzande kreeg wist niemand er een te benutten en dat is toch wel zorgelijk.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers (72. Zeger van Antwerpen), Ardi Luijendijk (28. Yordi Klepke), Timo Ploemen (58. Patrick Fonseca), Pascal Broch, Bram Sommeling (58. Angelo Zwirs), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Stefan Bruijn (58. Sil van Ooijen), Frank Broos, Roy van Beek.

Opstelling sv Poortugaal: Marvin Nootenboom, Sirano Kartosonto, Ricardo van Twist (81. Stan Maas), Sven Breukhoven, Qrushinco Rosina (71. Niels Groeneveldt), Bradley el Idrissi (81. Samuel Hooi), Jordi Dekker (61. Sesailly Sousa), Patrick Fernand, Daan van der Harst, Bjorn Wagenaar, Nino Voorn (81. Stef Langerak)

Scheidsrechter: dhr. Luc Baars uit Tilburg, assistenten: dhr. Jack Leider uit Almere en dhr. John Hornes uit Gouda