Rijsoord - FC 's-Gravenzande 1

Rijsoord - FC 's-Gravenzande 1

FC ’s-Gravenzande behaalde vorige week tegen Capelle eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen. Dus zullen de Westlanders met vertrouwen afreizen naar Rijsoord in Ridderkerk. Twee seizoenen geleden speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar en wonnen de Westlanders twee keer. Beide ploegen zijn slecht aan het seizoen begonnen.

Tekst: Willem Lenting

Na vier wedstrijden zonder overwinning en doelpunten is FC ’s-Gravenzande vorige week eindelijk verlost van de nul. De Westlanders kwamen op slag van rust vanuit een hoekschop op voorsprong. Samet Dag bezorgde ‘s-Gravenzande de eerste treffer van het seizoen. Na de pauze werd het vooral tegenhouden tegen een dominant Capelle. De gasten kwamen in het laatste kwartier op gelijke hoogte. Capelle zocht nog naar de voorsprong, maar diep in blessuretijd kopte Rick Boers de winnende treffer binnen. ,,Voor de wedstrijd heb ik gezegd dat het me nu even niet zoveel uitmaakte hoe we het doen, als we maar de drie punten in huis houden. Uiteindelijk scoren we in blessuretijd de winnende en had keeper Jurrian Jouvenaar ons daarvoor al een aantal keren in de wedstrijd gehouden. De weken ervoor kregen we iedere keer te weinig en nu misschientwee te veel,’’ aldus trainer Richard Elzinga (foto).

Opgericht

Zaterdagmiddag gaan de Westlanders op bezoek bij nieuwkomer Rijsoord. Rijsoord is een voetbalverenging uit de wijk Rijsoord in Ridderkerk. De club is opgericht op 15 mei 1924 onder de naam “De Zwervers”. De naam Rijsoord is in 1937 aan de voetbalvereniging verbonden. De vereniging telt ongeveer 700 leden, waarvan 600 spelende. Rijsoordenaars worden in de volksmond ‘Kraaien’ genoemd. Vorige seizoen werd Rijsoord kampioen van de eerste klasse C met 57 punten. Het seizoen daarvoor degradeerde de ploeg via de nacompetitie naar de eerste klasse. FC ’s-Gravenzande won dat seizoen thuis met 3-0 en uit met maar liefst 1-4. Rijsoord pakte uit de eerste vijf duels vier punten en dat is er één meer dan de Westlanders. Elzinga: ,,Rijsoord een ploeg die na een jaartje eerste klasse weer terug is met veel andere gezichten ten opzichte van twee jaar geleden. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst staan we er weer tussen.’’ Vorige week verloor de ploeg uit Ridderkerk thuis van laagvlieger Spijkenisse (0-3).

Twijfelgevallen

Over de personele bezetting zegt Elzinga:,, Twan van Meerten en Roy Vermolen zijn beiden een twijfelgeval voor zaterdag.’’ Frank Broos is er vanwege een knieblessure niet bij, net als David Belic. Het duel op Sportpark Rijsoord begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Rick Turk (22) uit Noordwijkerhout. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen sc Feyenoord.