Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Van de kaart

FC 's-Gravenzande 13

1 - 1

Westlandia 7

Competitie

7e klasse 12

Datum

16 oktober 2021 12:45

Scheidsrechter

D.J. Voogd

Accommodatie

Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Na een Schevenings uitstapje vorige week stond er vandaag weer een echte Westlandse derby op het programma. FC13 mocht het al vroeg in de middag opnemen tegen het zevende van Westlandia. De dauw was al een paar uur van het grasveld verdwenen, maar voor sommige spelers was het blijkbaar nog erg vroeg. Een aantal koppies zag er niet bepaald okselfris uit. 

En dat terwijl de kroegen al om middernacht dichtgingen zou je zeggen? Maar een x-aantal spelers slaagde er vannacht in om te verdwalen (?). Vier man had een nachtelijke speurtocht in het bos (??) en een ander kreeg het voor mekaar om het spoor bijster te raken in de Naaldwijkse Opstal (???). Helemaal van de kaart. Leeft er dan niemand meer voor de sport?

Aan de andere kant hadden de groen-witten van Westlandia de messen geslepen. Ook zij hadden gehoord dat FC13 in de eerste paar minuten nogal eens cadeautjes wil uitdelen. Voor de thuisploeg was het zaak om voor eens en altijd af te rekenen met deze bedenkelijke statistiek: de pot moest vanaf het eerste fluitsignaal (zo lang mogelijk) dicht blijven.

Dat laatste lukte vandaag vrij aardig. Pas na een minuut of 20 lag de bal in het Breeje Durpse net: 0-1. Ondertussen probeerde de Naaldwijkers onrust te zaaien in de 's-Gravenzandse defensie. Spelers die geen 'ik' mogen roepen? Of is het Nick? Maar wie is Nick?! Je zou er een identiteitscrisis van krijgen. 

Gelukkig kwam de rust en was er tijd om even bij zinnen te komen (of om een powernap te doen). Want door al dat slaapgebrek zou je nog gaan hallucineren. Alsof je 48 uur mee hebt gedaan aan de Dansmarathon op SBS6.

De tweede helft schakelde de FC een tandje bij. Kansen op de gelijkmaker waren er volop, maar voor de goal stond het vizier telkens niet op scherp. Koppen blijft ook een dingetje. Regelmatig stuiterde een bal op een schedel, maar zelden ging het leer de goede kant op. Dan kun je vier meter aan spits hebben, veel heb je er niet aan. 

Uiteindelijk prikte FC13 er toch nog eentje in: 1-1. En daar bleef het bij. Door dit ene punt staat het team nog niet op de ranglijst waar het wil staan. Gelukkig scoort het Dertiende in het kannetjesklassement een stuk beter, want ook vandaag regende het weer potten bier. 

Volgende week zijn de heren vrij. De week daarop speelt FC13 een fietswedstrijd in Hoek van Holland tegen HVC '10. Dan geen nachtelijke strapatsen a.u.b.!

Tot de volgende.
De Neutrale toeschouwer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!