Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zomeravond voetbal

Honselersdijk JO8-2

5 - 8

FC 's-Gravenzande JO8-5

Competitie

5e klasse (4e fase) 16

Datum

14 mei 2022 9:30

Scheidsrechter

Loes Appelmoes

Accommodatie

Sportpark De Strijphorst
Strijphorst 2
2675WN
HONSELERSDIJK
tel. 0174-626272

Want ja lieve kinderen, na een lange periode zonder wedstrijden en de verjaardag van onze koning, hebben we vandaag eindelijk weer mogen voetballen.

Het voelde als een wedstrijd op een mooie zomeravond, al was het nog vroeg in de ochtend, maar wanneer je maar lang genoeg wacht herken je het verschil niet meer tussen die twee.

Honselersdijk stond dit maal op het menu. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Zonder Yvan dit keer, hij ging gezellig Walibi's spotten in een pretpark wat ook hartstikke leuk is.

Voor de aftrap spraken we met elkaar af dat we flink moesten knokken om de wedstrijd te winnen. Goed vanuit positie te spelen en elkaar ook steeds te helpen.

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Honselersdijk leek op voorsprong te komen door een uitbal die direct op doel werd geschoten, maar de VAR greep in en het doelpunt telde niet. Applaus van de fans van 's-Gravenzande kwam van de tribune. En wat deed 's-Gravenzande? Die openden de score via een lange rush van Olen over de rechterkant: 0-1. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Weer was het Olen die scoorde en het doelpunt was een kopie van zijn eerste.

Toen was het de beurt van Luuk die de bal rechts van de keeper in het doel schoot, 0-3. Casper maakte er 0-4 van door de bal tussen de benen van de keeper door te spelen. Honselersdijk deed iets terug en maakte er 1-4 van. Met de rust had Honselersdijk meer doelpunten kunnen maken, maar keeper Lewis was zoals altijd goed op dreef en  maakte een aantal belangrijke reddingen.

Na de limonade zag ons spel er wat minder goed uit en zo kwam Honselersdijk met drie doelpunten op gelijke hoogte. 4-4. Dat was op dat moment wel verdiend. Gelukkig schrok 's-Gravenzande daarvan wakker en werd er weer gevoetbald.

Met een paar goede doelpunten van Olen (onder andere een prachtige vrije trap) liepen we uit naar 4-8.  Honselersdijk maakte er nog 5-8 van, maar toen vond scheidsrechter Loes Appelmoes het welletjes. De tijd was overigens ook voorbij, dus Loes had groot gelijk. Fijn om met een goed teamoptreden de punten mee te nemen naar het Breeje Durrep!

Waar hebben we van genoten:
- Maks gaf het goede voorbeeld door bij balverlies niet op te geven;
- Luuk die niet bang voor de grote tegenstander was en met hem in duel ging;
- Guus die in het midden heel belangrijk was door vele aanvallen van de tegenstander tegen te houden;
- Lewis die, ondanks dat hij het behoorlijk warm had, bij een achterbal goed de bal naar een teamgenoot wist te spelen;
- Olen liep wederom de gaten dicht;
- Luca die goed vrij loopt en daarmee tegenstanders mee lokt waardoor ook onze andere jongens ruimte krijgen om de bal te vragen;
- Raf die goed in positie blijft spelen;
- Casper met de bal op de paal;
- De fans voor hun enthousiasme voor elk van onze jongens;
- De zakjes chips na afloop.

Ja lieve kinderen, dat was me weer wat. Na een zware inspanning als die van vandaag is het weer tijd om te rusten.

Dus oogjes dicht en snaveltjes toe.


Meneer de Uil

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!