Advies vragen - FC 's-Gravenzande - waar plezier en prestatie samengaan

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Advies vragen

Sportclub Monster JO9-3

3 - 3

FC 's-Gravenzande JO9-6

Competitie

4e klasse (2e fase) AH

Datum

5 november 2022 10:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Polanen
Duyvenvoordestraat 56
2681HN
MONSTER
tel. 0174-245723

Euh, tsja, naja hoe dan???? Weet het ff niet. Ik kom er later wel op terug.

Eerst even naar de wedstrijd van JO9-6 van vandaag. Met de herfstvakantie en vele videoanalyses ertussen, gingen onze kanjers vandaag weer eens de wei in. November alweer. Die oude heer met de witte baard (en paard) staat al weer aan de poort te rammelen.

In de week van Halloween kan het niet beter dan tegen Monster te spelen. Het was dan ook de bedoeling om veel voor het doel van de tegenstander te griezelen. Iedereen wist het: na alle wedstrijden en trainingen moeten de successen nu komen.

En wat gingen onze jongens goed van start. Veel balbezit voor 's-Gravenzande. We zaten er bovenop. Met een mooie actie op links schoot Guus de bal in de rechterhoek; 0-1. De koek was toen nog niet op. 

Goede acties van Maks, Bram en Finn verdienden een doelpunt, maar we hadden een beetje pech. 'Dan moet je slim zijn' moet Guus gedacht hebben. Bij een uitbal ging Monster onderling spoken over de tactiek. Guus maakte daarvan handig gebruik door de bal in te dribbelen en met een schot van lange afstand de bal dit keer in de linker hoek te schieten; 0-2.

Aan de kant dachten we vanaf dat moment aan een gemakkelijke wedstrijd, maar het tegendeel bleek waar. We verslapten en wilden allemaal te graag een doelpunt maken. Logisch natuurlijk, maar winnen doe je bij de Postcode Lo... ik bedoel met zijn allen. Verdedigen is daarom minstens zo belangrijk.

Hierdoor kwamen we opeens 3-2 achter. Dat maakte de limonade erg zuur. Het was te danken aan Thygo in de eerste helft op doel en Maks in de tweede dat het verschil niet groter werd.

Toen de laatste tien minuten. De technische staf paste de tactiek aan, vaders langs de kant wilden zelf de bal gaan trappen. Onze jongens begrepen het: mouwen opstropen. Zo kwam er snel een mooie kans voor Danic die met een stift met zijn chocolade-been de bal over zag gaan. Daarna een vrije trap van Thygo die door een tegenstander werd weggekopt. Toen een knal van Bram waar een been tussen zat.

Nee hè, het zal toch niet?! Maar gelukkig was daar weer een uitbal die Thygo indribbelde en deze er met een mooie actie vanaf de zijlijn in schoot. 3-3. De strenge maar eerlijke scheids floot daarna direct af. Toch een punt!

Waar hebben we van genoten:
- Thygo en Maks deden het geweldig in het doel bij momenten waarop de tegenstander beter was.
- Guus was voor de wedstrijd in de ketel met toverdrank gevallen; hij was onoverwinnelijk.
- Bram draaide een aantal maal de tegenstander dol met de bal onder de voet.
- Casper had bij uitballen goed oog voor zijn teamgenoten.
- Danic had een aantal mooie acties langs de zijlijn.
- Finn verslond weer vele meters en liep telkens goed vrij.

Wat kan beter:
- Winnen doen we alleen als we samenwerken vanuit onze positie.

Graag de volgende keer wel weer met Wassim er bij, we hebben hem zeer gemist!

Nu weer terug naar het begin van dit verslag. Als ik kijk hoe deze wedstrijd toch nog van verlies naar een punt is gedraaid ben ik benieuwd hoe ik dat mijn team kan leren. Tegen Napoli was het 2x niet veel. Ook in de pers heb ik het zwaar.

Ik denk dan ook dat ik de trainers van JO9-6 vanavond nog ga bellen voor wat tips.

Bedankt!


Alfred Schreuder

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!